شاید برای شما هم پیش آمده باشد که برای درخواست استخدام در یک سازمان یا نهاد از شما خواسته شده باشد که برای انجام مصاحبه شغلی رزومه خود را ارسال کنید. برای نوشتن یک رزومه کاری حرفه ای این مطلب را کامل بخوانید.
از این رو برای اینکه کارفرمایان ترغیب به پذیرش شما برای کار مورد نظر شوند باید کارنامک خوبی را ارائه دهید که در قدم اول بتواند نظر مصاحبهگران شغلی را جلب کند.
رزومه کاری چیست؟
رزومه کاری صفحهای است که متقاضیان استخدام اطلاعات شخصی، شغلی، تحصیلی و مهارتی خود را به صورت خلاصه مینویسند و برای کارفرمایان ارسال میکنند. به نوعی افراد در رزومه ویژگیهای خود را به کارفرما گوشزد میکنند تا براساس این اطلاعات اولیه بتواند میزان توانایی و مهارتهای شما را برای استخدام ارزیابی کند و در بین رزومههای ارسالی بهترین گزینه موجود را برای دعوت به مصاحبه حضوری انتخاب کند.
پس در رزومه کاری اطلاعات مربوط به مهارتها و سوابق در زمینه شغلی مورد نظر باید به شکل اصولی و کارآمد نوشته شود و هیچ گونه ابهامی در آن وجود نداشته باشد.
چه مواردی باید در رزومه درج شود؟
سوال بسیاری از متقاضیان استخدام این است که چه مواردی باید در رزومه کاری آورده شود. در وبسایتهای مختلف و حتی سایتهای کاریابی آنلاین نمونههای مختلفی از رزومه وجود دارد که بیشتر سبب سردرگمی افراد میشود. اما به طور کلی باید موارد زیر در رزومه آورده شود تا مورد توجه کارفرما قرار بگیرد.
اطلاعات شخصی
در بخش از رزومه کاری باید اطلاعات شخصی کامل خود را با دقت و صداقت بیان کنید. از این رو باید اطلاعاتی را شامل نام و نام خانوادگی، تاریخ تولد و سن، وضعیت تاهل، وضعیت نظام وظیفه (ویژه آقایان) خود را درج کنید.
اطلاعات تماس در رزومه کاری
یکی از مهمترین مواردی که در ارسال رزومه کاری فراموش میشود بخش اطلاعات تماس است. بنابراین جویندگان شغل باید اطلاعات تماس، آدرس ایمیل، آدرس محل سکونت با ذکر شهر محل زندگی خود را به طور کامل قید کنند تا شانس آنها برای یافتن شغل مناسب افزایش یابد.
اطلاعات تحصیلی
کارفرمایان برای یافتن بهترین گزینه از بین متقاضیان کار به بخش سوابق تحصیلی توجه بیشتری دارند تا بررسی که فرد متقاضی در چه زمینههایی دارای دانش و تخصص است.
بر این اساس باید در بخش اطلاعات تحصیلی مواردی همچون رشته و مقطع تحصیلی، دانشگاه محل تحصیل و معدل خود را ذکر کنید.
سوابق کاری
اشاره به پیشینه و سوابق کاری موضوع بسیار پر اهمیت در رزومه کاری متقاضیان برای استخدام است. پس با ذکر مهارتها و تجربه کاری خود میتوانید شانس خود را برای یافتن شغل مناسب افزایش دهید.
کارفرمایان علاوه بر بررسی سوابق کاری به دنبال جذب افرادی هستند که تجربه کار در شرکتهای گوناگون را دارند. پس نام شرکت و سمت خود را در آن و مدت زمان همکاری خود شرکت قبلی را عنوان کنید و همچنین دلیل قطع همکاری خود با آن شرکت را عنوان کرد چرا که مورد توجه کافرمایان قرار دارد.
سایر مهارتها
یک بخشی که در رزومه کاری ذکر آن کاملا اختیاری است مربوط به بیان سایر تجربیات و تواناییها است. در این بخش میتوانید میزان تسلط به زبان انگلیسی، مقالات معتبر و کتابهای چاپ شده، علاقمندیها، جوایز، گواهینامهها و دورههای آموزشی که گذراندهاید را نیز قید کنید.
همچنین در صورتی که در نرم افزار حسابداری، مالی و کامپیوتری مهارت دارید میزان توانایی خود را ذکر کنید تا این بخش از رزومه به برگ برنده شما تبدیل شود.
چگونه یک رزومه حرفهای بنویسیم؟
همانطور که در بالا اشاره شد، برای اینکه یک رزومه کاری قوی از خود ارائه دهید باید تا اطلاعات و مهارتها و تجارب خود را به درستی بنویسید تا بهترین نتیجه حاصل شود. بنابراین هنگام نوشتن رزومه باید توجه داشته باشید که رزومه شما باید با موقعیت شغلی و شرایط استخدام در آن شغل بیشترین مطابقت را داشته باشد.
همچنین ساختار رزومه شما باید منظم باشد که کارفرما بتواند به راحتی آن را مطالعه کند و دچار سردرگمی نشود. بر این اساس یک رزومه حرفهای باید خوانا، کوتاه و مختصر نوشته و اطلاعات مفیدی را به کارفرمایان منتقل کند.
نکات تأثیرگذار در پذیرش یک رزومه کاری چیست؟
شرکتها و بنگاههای مختلف برای استخدام نیروهای مورد نیاز خود نیاز به نوعی پیش زمینه ذهنی دارند تا از میان درخواستهای موجود و رزومههای ارسال شده بهترین گزینهها را انتخاب کنند.
پس داشتن یک رزومه مناسب برای فرد جویای کار امری ضروری و تأثیرگذار در پذیرش یک شغل است. در ادامه به برخی از نکات تأثیرگذار در پذیرش یک رزومه کاری اشاره خواهیم:
- مختصر و مفید بودن : با کمترین کلمات بیشترین و مهمترین اطلاعات مورد نیاز را در اختیار کارفرما بگذارد.
- درج عکس : درج تصویر فرد جویای کار در رزومه اختیاری است. برخی برای جلوگیری از پیشداروی در ظاهر از درج عکس خودداری میکنند اما برخی از کارفرمایان علاقمند به دیدن عکس فرد هستند.
- بزرگنمایی ممنوع: واقعیتها را بیان کنید و از بزرگنمایی پرهیز کنید.
- بروزرسانی : قبل از ارسال برای کارفرما بروزسانی کنید و گلچینی از سوابق تحصیلی و کاری خود را ذکر کنید.