نرم افزار حسابداری آنلاین یا آفلاین؟ کدام یک برای کسب و کار شما مناسب‌تر است؟

نرم‌افزار حسابداری آنلاین یا آفلاین

انتخاب نرم افزار حسابداری آنلاین یا آفلاین برای کسب و کارهای مختلف اهمیت زیادی دارد و صاحبان مشاغل به دنبال بهترین و پاسخگوترین این سیستم‌ها هستند تا نیازهای شغلی خود را برطرف سازند. نرم افزارهای حسابداری آنلاین و آفلاین امور مربوط به محاسبه حقوق و دستمزد کارکنان و مالیات را به بهترین نحو ممکن به سرانجام می‌رسانند و هر دو قادر به بررسی فعالیت‌های اقتصادی شرکت‌ها و سر و سامان دادن به امور مالی با سرعت بالا هستند. به همین دلیل توسط بیشتر صاحبان کسب و کارها مورد استفاده قرار می‌گیرند و مزایای فراوانی را نصیبشان می‌سازند. 

در این مقاله به این پرسش پاسخ خواهیم داد که کدام یک از این دو سیستم برای کسب و کار شما مناسب‌تر هستند؟. پس اگر شما هم به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید با ما همراه باشید.

نرم افزار حسابداری آنلاین یا آفلاین چیست؟

در حال حاضر در حوزه حسابداری از نرم افزارهای مختلفی استفاده می‌شود تا رسیدگی به امور مالی اسوده‌تر شود و با سرعت بیشتری به سرانجام برسد. این سیستم‌ها را می‌توان بر اساس تکنولوژی به کار رفته در ساختار به سه دسته اصلی تقسیم کرد که عبارتند از: نرم افزار آفلاین یا تحت ویندوز، نرم افزار آنلاین یا تحت وب و نرم افزار حسابداری ابری. 

هر یک از این برنامه‌ها از ویژگی‌های خاصی برخوردار شده‌اند و امکاناتی دارند تا کسب و کارها بتوانند متناسب با نیازهای شغلی خود از آن‌ها استفاده کنند. 

نرم افزار حسابداری آنلاین یا آفلاین چیست؟

نرم‌افزار حسابداری آفلاین

افرادی که تمایل دارند نرم افزار حسابداری آنلاین یا آفلاین، یکی را برای کسب و کار انتخاب کنند، باید پیش از هر اقدامی با این سیستم‌ها آشنا شوند و ویژگی‌های اصلی هر یک را بدانند‌. آشنایی با نرم‌افزار حسابداری ابری نیز به شما در برای نمونه یک نرم افزار حسابداری آفلاین یا تحت ویندوز با زبان برنامه نویسی طراحی شده و باید بر روی سیستم عامل نصب و راه اندازی شود. اطلاعات مالی کسب و کار شما در این سیستم‌ها بر روی هارد دیسک ذخیره و نگهداری خواهد شد و برای مدیریت داده‌ها نیازی به اتصال به اینترنت نخواهید داشت. 

به این ترتیب اگر از جمله کسب و کارهایی هستید که دسترسی آسانی به اینترنت ندارند می‌توانید از چنین نرم افزاری برای مدیریت اطلاعات مالی خود استفاده کنید. هرچند مزایای نرم افزار حسابداری آفلاین برای صاحبان کسب و کارهای کوچک، بزرگ و متوسط زیاد است، اما این سیستم‌ها معایبی هم دارند. 

یکی از مهمترین این معایب نیاز به نصب شدن بر روی یک سیستم است. علاوه بر آن باید به طور مداوم به‌روز رسانی شوند. پس برای حفظ اطلاعات مالی نیاز به بک آپ گیری‌های مکرر و به صورت دوره‌ای است. انجام این کار نیاز به زمان زیادی دارد. یا باید هزینه‌هایی پرداخت شود. 

نصب نرم افزار آفلاین بر روی یک سیستم چالش دیگری نیز دارد، که انعطاف پذیری بسیار کم است. به این معنا که باید به تمامی فرایندهای حسابداری پشت سیستم و در شرکت یا محل کار و در ساعات کاری و اداری محدود رسیدگی شود. 

نرم افزار حسابداری تحت وب یا آنلاین سیستمی است که برای بهبود بخشی به چنین وضعیتی طراحی شده تا این معایب را برطرف کند.

 

نرم‌افزار حسابداری آفلاین

نرم افزار حسابداری آنلاین 

اگر شما هم صاحب یک کسب و کار هستید و نمی‌دانید نرم افزار حسابداری آنلاین یا آفلاین کدام یک برای شما مناسب‌تر هستند بهتر است در این بخش مقاله نیز ما را همراهی کنید. 

نرم افزار حسابداری آنلاین و یا تحت وب همان‌طور که از نامش نیز مشخص است به سیستم نرم افزاری یا برنامه‌ای می‌گویند که دسترسی به آن از طریق اتصال به اینترنت وجود دارد. 

به این نمونه از نرم افزارها برنامه‌هایی از نسل کلاینت سرور می‌گویند و کاربران می‌توانند با کمک مرورگرهایی از قبیل کروم، فایرفاکس و‌‌‌‌….. با کلاینت ارتباط برقرار نمایند. 

به این ترتیب چنین نرم افزاری تنها در محیط اینترنت به اجرا در نمی‌آید و امکان پیاده سازی آن در شبکه داخلی سازمان هم وجود دارد.

با این حال حواستان به این نکته هم باشد که با وجود دسترسی به این نوع نرم افزارها از هر نقطه‌ای در جهان، ممکن است طراحان آن‌ها را به گونه‌ای تنظیم کرده باشند که تنها در یک محل و موقعیت خاص قابل دسترس باشند.

مزایای نرم افزار حسابداری آنلاین 

یکی از مهمترین روش‌هایی که به صاحبان کسب و کارهای کوچک، متوسط و بزرگ کمک می‌کند تا بدانند نرم افزار حسابداری آنلاین یا آفلاین کدام یک را خریداری کنند، بررسی ویژگی‌ها و مزایای هر یک از این سیستم‌‌ها است.

همان‌طور که پیش از این نیز اشاره شد با طراحی نرم افزارهای حسابداری آنلاین بسیاری از معایب و مشکلات کاربرانی که از سیستم‌های آفلاین استفاده می‌کردند برطرف شد که یکی از عمده‌ترین این معایب میزان دسترسی به نرم افزار مورد نظر بود.

نرم افزارهای حسابداری آنلاین به گونه‌ای طراحی شده‌اند که دسترسی بسیار آسانی دارند و لذا حسابدار شرکت شما می‌تواند در هر موقعیت زمانی و مکانی به اطلاعات مالی دسترسی داشته و به آن‌ها رسیدگی کند. اشتراک گذاری این اطلاعات نیز به سادگی صورت می‌پذیرد و مدیران شرکت یا دیگر اعضای تیم حسابداری به راحت‌ترین شکل ممکن اطلاعات مالی را در اختیار خواهند داشت.

از آنجایی که نرم افزار حسابداری آنلاین به صورت منظم و در فواصل زمانی خاص از اطلاعات مالی کسب و کار شما بک آپ گیری می‌کند پس هیچ گونه اطلاعاتی را از دست نخواهید داد و به این ترتیب داده‌های شما امنیت مورد نظرتان را خواهند داشت.

علاوه بر برخورداری از این مزایا نرم افزار حسابداری تحت وب نیازی به نصب و راه اندازی ندارد یا لازم نیست برای اجرای آن از تجهیزات سخت افزاری یا نرم افزاری پیچیده استفاده شود. به این ترتیب اگر به دنبال کاهش هزینه‌های سربار کسب و کار خود هستید بهتر است این سیستم‌ها را برای خرید انتخاب کنید.

نرم افزار حسابداری آنلاین مزیت مهم دیگری هم دارد و آن مزیت امکان به‌روز رسانی کاملا خودکار است. به این معنا که این سیستم نیازی به عملیات آپدیت و به‌روزرسانی ندارد. 

 

مزایای نرم افزار حسابداری آنلاین 

 

مهمترین تفاوت نرم افزار حسابداری آنلاین با آفلاین

بررسی اختلافات میان این دو سیستم به شما کمک می‌کند تا مناسب‌ترین نرم افزار حسابداری آنلاین یا آفلاین را برای کسب و کار خود انتخاب کنید. این تفاوت‌ها عبارتند از:

  • تفاوت در نصب و راه اندازی
  • فضا و مکان استفاده 
  • محل ذخیره و نگهداری اطلاعات مالی
  • امنیت

انتخاب بین نرم‌افزار حسابداری آنلاین و آفلاین به نیازهای خاص کسب‌وکار شما بستگی دارد. اگر به دسترسی آسان، امنیت داده‌ها و کاهش هزینه‌های سخت‌افزاری اهمیت می‌دهید، نسخه آنلاین می‌تواند گزینه بهتری باشد. اما اگر کنترل کامل بر اطلاعات و عدم وابستگی به اینترنت برای شما اولویت دارد، نرم‌افزار آفلاین مناسب‌تر خواهد بود. برای تصمیم‌گیری بهتر، مشاوره با کارشناسان نیکان می‌تواند به شما کمک کند تا بهترین انتخاب را برای مدیریت مالی کسب‌وکار خود داشته باشید.

اشتراک گذاری :

نوشتن دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *